Provansalski riblji lonac

Provansalski riblji lonac

Sastojci

0 kom 2 luka
0 kom 1 struk poriluka
0 kom 800 g ribljih fileta (losos, grgeč)
0 kom 1 čašu slatkog vrhnja
0 kom 1/2 čajne žlice instant riblje juhe
0 kom cayenne-papar sol limunov sok
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom 400 g crvene, zelene i žute paprike
0 kom 3 mesnate rajčice
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 30 g maslaca ili 3 žlice ulja
0 kom 1/2 čajne žlice sušene majčine dušice;
0 kom malo suhe ili svježe kadulje
0 kom 1 list lovora
0 kom 125 ml (1/8 l) bijelog vina

Priprema

01.

očistiti i narezati na kockice;

02.

dobro oprati, razrezati po dužini, izrezati na oko 1 cm dugačke komadiće, ponovno oprati i ocijediti;

03.

dodati povrću

04.

posuti po povrću, dobro promiješati i staviti ribu u povrće uz

05.

još malo pirjati.

06.

-15 min

07.

riža ili krumpir kuhan u slanoj vodi.

08.

raspoloviti, odstraniti peteljke, sjemenke i bijele stijenke, oprati, izrezati na rezance;

09.

potopiti kratko u kipuću vodu (ne kuhati), ohladiti u hladnoj vodi, oguliti, razrezati na ploške, izrezati zeleni dio i narezati na kockice;

10.

očistiti i zgnječiti

11.

zagrijati i pirjati povrće sa

12.

posuti

13.

dodati

14.

dodati i pirjati 8-10 min.

15.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na manje filete;

žena.hr
26.10.2017.