Provansalski lonac

Provansalski lonac

Sastojci

0 kom 3/4 kg govedine
0 kom 2 lovorova lista 4 očišćena češnja češnjaka majčinu dušicu sol, papar
0 kom ružmarina i mažurana
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pripreme:
0 kom Prilog:
0 kom 500 ml (1/2 l) bijelog vina
0 kom 2 žlice vinjaka 3 žlice maslinova ulja
0 kom 125 g slanine i 250 g potrbušnice
0 kom 4 mrkve
0 kom 2 glavice luka
0 kom 250 g rajčica
0 kom 100 g crnih maslina
0 kom 1 žlicom usitnjenog vlasca 1 žlicom peršina

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na komade 5-6 cm, staviti u posudu i dodati

02.

izmiješati sa

03.

-200

04.

-4

05.

oko 2 1/2 h

06.

krumpir skuhan u slanoj vodi ili rezanci, salata od paprike.

07.

preliti preko mesa i ostaviti na hladnom mjestu u poklopljenoj posudi oko 12 h;

08.

izrezati na ploške;

09.

očistiti, oprati;

10.

očistiti;

11.

potopiti nakratko u kipuću vodu, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti kožicu sve tri vrste povrća narezati na ploške;

12.

izvaditi koštice, meso izvaditi iz marinade te s ostalim sastojcima i

13.

slagati u vatrostalnu zdjelu; svaki sloj posoliti i popapriti, posuti listićima

14.

preliti marinadom, poklopiti posudu i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu gotovo jelo posuti

žena.hr
7.4.2013.