oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na komade 5-6 cm, staviti u posudu i dodati
Sastojci
0 kom 3/4 kg govedine
0 kom 2 lovorova lista 4 očišćena češnja češnjaka majčinu dušicu sol, papar
0 kom ružmarina i mažurana
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pripreme:
0 kom Prilog:
0 kom 500 ml (1/2 l) bijelog vina
0 kom 2 žlice vinjaka 3 žlice maslinova ulja
0 kom 125 g slanine i 250 g potrbušnice
0 kom 4 mrkve
0 kom 2 glavice luka
0 kom 250 g rajčica
0 kom 100 g crnih maslina
0 kom 1 žlicom usitnjenog vlasca 1 žlicom peršina
Priprema
01.
02.
izmiješati sa
03.
-200
04.
-4
05.
oko 2 1/2 h
06.
krumpir skuhan u slanoj vodi ili rezanci, salata od paprike.
07.
preliti preko mesa i ostaviti na hladnom mjestu u poklopljenoj posudi oko 12 h;
08.
izrezati na ploške;
09.
očistiti, oprati;
10.
očistiti;
11.
potopiti nakratko u kipuću vodu, ohladiti u hladnoj vodi, oguliti kožicu sve tri vrste povrća narezati na ploške;
12.
izvaditi koštice, meso izvaditi iz marinade te s ostalim sastojcima i
13.
slagati u vatrostalnu zdjelu; svaki sloj posoliti i popapriti, posuti listićima
14.
preliti marinadom, poklopiti posudu i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu gotovo jelo posuti
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb