očistiti, protisnuti;
Sastojci
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicu maslinova ulja
0 kom 3-4 ploške toasta
0 kom 450 g smrznutog poriluka;
0 kom oko 500 g oguljenih rajčica
0 kom sol, papar, ružmarin, 1 prstohvat šećera, cayenne papar
0 kom 300 g smrznutog graška
0 kom 125 ml (1/8 l) mesne juhe
0 kom 1 l slane vode
0 kom 1-2 žlice octa
0 kom 3-4 jaja;
Priprema
01.
02.
zagrijati i na njemu popržiti češnjak;
03.
prepržiti s obje strane. U tanjur staviti po jednu plošku tosta, na njega jaje i potom preliti juhom.
04.
dodati
05.
dodati zajedno s tekućinom; rajčice malo zgnječiti vilicom;
06.
dodati
07.
i kuhati u poklopljenom loncu oko 15 min; povremeno promiješati;
08.
dodati i kuhati 5 min;
09.
po želji dodati
10.
zakuhati sa
11.
razbiti jedno po jedno u tekućinu i poširati oko 5 min; jaja izvaditi i dobro ocijediti;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb