Provansalska juha od graška

Provansalska juha od graška

Sastojci

0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicu maslinova ulja
0 kom 3-4 ploške toasta
0 kom 450 g smrznutog poriluka;
0 kom oko 500 g oguljenih rajčica
0 kom sol, papar, ružmarin, 1 prstohvat šećera, cayenne papar
0 kom 300 g smrznutog graška
0 kom 125 ml (1/8 l) mesne juhe
0 kom 1 l slane vode
0 kom 1-2 žlice octa
0 kom 3-4 jaja;

Priprema

01.

očistiti, protisnuti;

02.

zagrijati i na njemu popržiti češnjak;

03.

prepržiti s obje strane. U tanjur staviti po jednu plošku tosta, na njega jaje i potom preliti juhom.

04.

dodati

05.

dodati zajedno s tekućinom; rajčice malo zgnječiti vilicom;

06.

dodati

07.

i kuhati u poklopljenom loncu oko 15 min; povremeno promiješati;

08.

dodati i kuhati 5 min;

09.

po želji dodati

10.

zakuhati sa

11.

razbiti jedno po jedno u tekućinu i poširati oko 5 min; jaja izvaditi i dobro ocijediti;

žena.hr
7.12.2014.