Gljive prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoje 30 minuta. Ocijedite ih i sitno narežite.
Sastojci
0 kom 50 g smrčaka (mogu poslužiti i druge gljive)
0 kom 500 g graška sa ljuskama
0 kom 1 mladi luk, sitno narezan
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom ulje
0 kom 2 poriluka, sitno narezana
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 1 šalica riže
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
Očistite grašak. Stavite ih u kipuću vodu na 1-2 minute. Isperite hladnom vodom.
03.
U posudi zagrijte temeljac na laganoj vatri.
04.
U većoj posudi za umak zagrijte malo ulja. Pržite poriluk i češnjak 2 minute. Dodajte rižu i miješajte 1 minutu.
05.
Dodajte vino, sol i papar te držite na vatri dok se tekućina ne upije. Dodajte 200 ml temeljca te pričekajte dok se gotovo do kraja ne upije. Postepeno dolijevajte preostali temeljac dok ga ne potrošite.
06.
Dodajte gljive, grašak i mladi luk te zagrijte.
07.
Kod posluživanja posipajte parmezanom.