ŽUTI BISKVIT
Sastojci
Priprema
Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.
Svaki biskvit izrezati u tri dijela kružno. Ja koristim model za krafne za rezanje centralnog kruga, a srednje veliku staklenu zdjelu za srednji obruč. Od svakog kruga se dobiju tri kruga (obruča). Slaganje prvog sloja: smeđi najveći obruč, srednji rozi obruč pa najmanji žuti krug. Sloj bijele kreme. Rozi najveći obruč, žuti srednji i najmanji smeđi krug. Sloj bijele kreme. Treći posljednji sloj: žuti najveći obruč, smeđi srednji i najmanji rozi krug te sloj kreme. Ostatkom kreme namazati cijelu tortu.
Ukrasi po želji i prigodi.
ROZI BISKVIT
Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno, puding i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.
SMEĐI BISKVIT
Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno, kakao i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.
BIJELA KREMA
U mlijeko staviti mahunu vanilije (razrezanu) i pustiti da mlijeko zakipi, odložiti sa strane da se ohladi.
Žumanjke dobro pjenjačom izlupati s šećerom, zatim dodati gusnell. Iz mlijeka izvaditi mahunu vanilije i mlačno mlijeko lagano lijevati na smjesu jaja uz stalno miješanje pjenjačom. Smjesu staviti u lonac i na štednjak da se zgusne i pod zadnje dodati rastopljenu bijelu čokoladu.
SLAGANJE TORTE