Proljetna torta

Proljetna torta

Sastojci

0 kom ŽUTI BISKVIT
0 kom 4 jaja
0 kom ROZI BISKVIT
0 kom 4 jaja
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom korica 1 limuna
0 kom prstohvat soli
0 kom 0,5 dcl vode
0 kom 0,5 dcl ulja
0 kom 15 dkg brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 3 pudinga od jagode/maline
0 kom SMEĐI BISKVIT
0 kom 4 jaja
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom korica 1 limuna
0 kom prstohvat soli
0 kom 0,5 dcl vode
0 kom 0,5 dcl ulja
0 kom 15 dkg brašna
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 5 žlica kakaa
0 kom BIJELA KREMA
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 1 mahuna vanilije
0 kom 4 žumanjka
0 kom 10 dkg šećera
0 kom 1 Gusnell
0 kom 500 g fine bijele čokolade
0 kom korica 1 limuna
0 kom prstohvat soli
0 kom 0,5 dcl vode
0 kom 0,5 dcl ulja
0 kom 15 dkg brašna
0 kom 1 prašak za pecivo

Priprema

01.

ŽUTI BISKVIT

02.

Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.

03.

Svaki biskvit izrezati u tri dijela kružno. Ja koristim model za krafne za rezanje centralnog kruga, a srednje veliku staklenu zdjelu za srednji obruč. Od svakog kruga se dobiju tri kruga (obruča). Slaganje prvog sloja: smeđi najveći obruč, srednji rozi obruč pa najmanji žuti krug. Sloj bijele kreme. Rozi najveći obruč, žuti srednji i najmanji smeđi krug. Sloj bijele kreme. Treći posljednji sloj: žuti najveći obruč, smeđi srednji i najmanji rozi krug te sloj kreme. Ostatkom kreme namazati cijelu tortu.

04.

Ukrasi po želji i prigodi.

05.

ROZI BISKVIT

06.

Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno, puding i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.

07.

SMEĐI BISKVIT

08.

Pjenasto umuti jaja, šećer i vanilin šećer. Lagano dodaj koricu limuna, sol, vodu i ulje. Na kraju lagano umiješaj pomiješano brašno, kakao i prašak za pecivo. Peci na 180°C, 15 minuta.

09.

BIJELA KREMA

10.

U mlijeko staviti mahunu vanilije (razrezanu) i pustiti da mlijeko zakipi, odložiti sa strane da se ohladi.

11.

Žumanjke dobro pjenjačom izlupati s šećerom, zatim dodati gusnell. Iz mlijeka izvaditi mahunu vanilije i mlačno mlijeko lagano lijevati na smjesu jaja uz stalno miješanje pjenjačom. Smjesu staviti u lonac i na štednjak da se zgusne i pod zadnje dodati rastopljenu bijelu čokoladu.

12.

SLAGANJE TORTE

žena.hr
24.4.2017.