očistiti, oguliti, oprati
Sastojci
0 kom 1 malu povrtnicu (250 g)
0 kom 1/2 krastavca
0 kom 2 rajčice
0 kom 4 žlice kiselog vrhnja
0 kom 1 čajnom žlicom slatkog senfa 1 žlicom sherryja
0 kom solju i paprom
0 kom 1 meko kuhano jaje
0 kom 1 žlicom sitno narezanog vlasca
0 kom sherry
Priprema
01.
02.
dobro oprati, posušiti
03.
oprati, posušiti, izvaditi peteljke, sva tri sastojka izrezati na ploške u dvije čaše za koktel ili porcijske zdjelice staviti oprane listove salate i na njih složiti povrtnicu, krastavac i rajčice.
04.
za umak
05.
izmiješati sa
06.
začiniti
07.
te preliti preko salate
08.
očistiti, raspoloviti i staviti na svaku zdjelicu; posuti
09.
i odmah poslužiti
10.
španjolski aperitiv i desertno vino nude se sljedeće vrste sherryja: Fino -svijetle boje, suh; Amontillado -tamniji; Olorošo - suh do sladak; Cream sherry - aromatiziran, teška okusa i sladak.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb