Proljetna salata s jajetom

Proljetna salata s jajetom

Sastojci

0 kom 1 malu povrtnicu (250 g)
0 kom 1/2 krastavca
0 kom 2 rajčice
0 kom 4 žlice kiselog vrhnja
0 kom 1 čajnom žlicom slatkog senfa 1 žlicom sherryja
0 kom solju i paprom
0 kom 1 meko kuhano jaje
0 kom 1 žlicom sitno narezanog vlasca
0 kom sherry

Priprema

01.

očistiti, oguliti, oprati

02.

dobro oprati, posušiti

03.

oprati, posušiti, izvaditi peteljke, sva tri sastojka izrezati na ploške u dvije čaše za koktel ili porcijske zdjelice staviti oprane listove salate i na njih složiti povrtnicu, krastavac i rajčice.

04.

za umak

05.

izmiješati sa

06.

začiniti

07.

te preliti preko salate

08.

očistiti, raspoloviti i staviti na svaku zdjelicu; posuti

09.

i odmah poslužiti

10.

španjolski aperitiv i desertno vino nude se sljedeće vrste sherryja: Fino -svijetle boje, suh; Amontillado -tamniji; Olorošo - suh do sladak; Cream sherry - aromatiziran, teška okusa i sladak.

žena.hr
7.8.2015.