PUSLICE: staviti vodu da zakipi, dodati margarin, i pustiti da kljuca 3 min. Dodati brasno i kuhati min. (dok se ne pocne odvajati od posude). Ohladiti, ali ne do kraja. U mlako dodavati jedno po jedno jaje miksati. Na kraju dodati 1/2 zlicice praska za pecivo. Ja puslice radim spricom za ukrasavanje, i dobijem oko 20 kom. Sloziti ih na papir za pecenje. Pecnicu ugrijati na 175 st., i peci ih 30 min. nikako ne otvarati pecnicu!

Sastojci
0 kom KUHANO TIJESTO: 150 ml vode, 70 g margarina, 90 g gl.brasna, 3 kom. jaja, 1/2 zlicice praska za pecivo.
0 kom KREMA: 0.5 l mlijeka, 4 zlice secera, 1 kom. jaja, 80 g gl.brasna, 1 kom.vanili secera, 120 g margarina.
0 kom UKRASAVANJE: tuceno slatko vrhnje, otopljena cokolada za kuhanje.
Priprema
01.
02.
KREMA: od 1/2 l mlijeka odvojiti 1 dl, u koji se umjesa jaje, brasno, secer i van.secer, i kuhati dok se ne stvori gusta glatka smjesa. U mlako dodati izradjeni margarin. Prerezati puslice, spricom staviti kremu, izradjeno slatko vrhnje, "kapicu" od princeze, i preliti s otopljenom cokoladom. Umjesto cokolade, moze i secer u prahu.