Tijesto: Zakuhati vodu, sol i margarin. U dobivenu tekućinu odjednom dodati brašno. Brzo miješati dok se ne dobije sjajna kugla. Skinuti s vatre. U mlako tijesto umiješati jedno po jedno jaje. Miješati dok se ne sjedini.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 2,5 dl vode
0 kom 1 puding od vanilije
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom Bijela krema:
0 kom 2 dl slatkog vrhnja
0 kom Dekoracija:
0 kom šećer u prahu
0 kom 1 ravna žličica soli
0 kom 12 dag margarina
0 kom 15 dag brašna
0 kom 4-5 jaja
0 kom Krema:
0 kom 3 žumanjka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 4 žlice brašna
Priprema
01.
02.
Nadjev: Žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, puding i mlijeko (2,5 dl) umutiti. Posebno staviti kuhati 7,5 dl mlijeka, a kad zavrije dodati prethodno pripremljenu smjesu. Kuhati dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i nakon par minuta lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
03.
Na nauljeni lim vrećicom za ukrašavanje istisnuti kuglice veličine oraha. Peći 20-25 minuta na temperaturi od 225°C. Za vrijeme pečenja, pećnicu ne otvarati.
04.
Ohlađeno tijesto prerezati na pola. Donji dio tijesta puniti nadjevom pomažući se špricom za kolače. Zatim staviti tučeno slatko vrhnje i poklopiti gornjim dijelom tijesta.
05.
Posuti šećerom u prahu.