Princes krafne

Princes krafne

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 2,5 dl vode
0 kom 1 puding od vanilije
0 kom 1 l mlijeka
0 kom 3 bjelanjaka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom Bijela krema:
0 kom 2 dl slatkog vrhnja
0 kom 1 ravna žličica soli
0 kom 12 dag margarina
0 kom 15 dag brašna
0 kom 4-5 jaja
0 kom Krema:
0 kom 3 žumanjka
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 4 žlice brašna

Priprema

01.

Tijesto:

02.

Zakuhati vodu, sol i margarin. U dobivenu tekućinu odjednom dodati brašno. Brzo miješati dok se ne dobije sjajna kugla. Skinuti s vatre. U mlako tijesto umiješati jedno po jedno jaje. Miješati dok se ne sjedini.

03.

Nadjev:

04.

Žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, puding i mlijeko (2,5 dl) umutiti. Posebno staviti kuhati 7,5 dl mlijeka, a kad zavrije dodati prethodno pripremljenu smjesu. Kuhati dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i nakon par minuta lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

05.

Na nauljeni lim vrećicom za ukrašavanje istisnuti kuglice veličine oraha. Peći 20-25 minuta na temperaturi od 225°C. Za vrijeme pečenja, pećnicu ne otvarati !!!

06.

Ohlađeno tijesto prerezati na pola. Donji dio tijesta puniti nadjevom. Zatim staviti tučeno slatko vrhnje i poklopiti gornjim dijelom tijesta. Posuti šećerom u prahu

žena.hr
11.4.2017.