Tijesto:
Sastojci
Priprema
Zakuhati vodu, sol i margarin. U dobivenu tekućinu odjednom dodati brašno. Brzo miješati dok se ne dobije sjajna kugla. Skinuti s vatre. U mlako tijesto umiješati jedno po jedno jaje. Miješati dok se ne sjedini.
Nadjev:
Žumanjke, šećer, vanilin šećer, brašno, puding i mlijeko (2,5 dl) umutiti. Posebno staviti kuhati 7,5 dl mlijeka, a kad zavrije dodati prethodno pripremljenu smjesu. Kuhati dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i nakon par minuta lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Na nauljeni lim vrećicom za ukrašavanje istisnuti kuglice veličine oraha. Peći 20-25 minuta na temperaturi od 225°C. Za vrijeme pečenja, pećnicu ne otvarati !!!
Ohlađeno tijesto prerezati na pola. Donji dio tijesta puniti nadjevom. Zatim staviti tučeno slatko vrhnje i poklopiti gornjim dijelom tijesta. Posuti šećerom u prahu