U posudu stavite vodu, maslac, šećer i sol i kad uzavre, neka kuha dok se maslac ne otopi.
Sastojci
Priprema
Maknite s vatre, pa dodajte brašno. Energično miješajte drvenom žlicom dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Kad se krema zgusnula umiješajte maslac, a kad se maslac otopi, maknite s vatre i lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Miješajte ili miksajte najmanjom brzinom dok se sve ne poveže.
Ohladite.
Po želji, preko kreme stavite sloj tučenog slatkog vrhnja isto pomoću slastičarske vrećice pa poklopite pripadajućim gornjim dijelom krafnice. Pospite šećerom u prahu.
Prohladite oko 2 minute stalno miješajući da se po vrhu ne uhvati korica.
U toplo tijesto dodajite 1 po 1 jaje. Svako jaje dobro izmiješajte i kad se potpuno upije u tijesto, dodajte sljedeće. Tijesto će na kraju biti glatko i gusto. Pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i istiskujte na papir kuglice veličine oraha na razmaku od 3-4 cm. Ako kraj tijesta strši uvis, poravnajte ga vlažnim prstom.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 35 minuta ne otvarajući vrata, dok krafnice ne dobiju zlatno smeđu boju.
Ohladite i prerežite na pola, pa punite ohlađenom kremom pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom.
Za kremu stavite mlijeko na vatru da uzavre. Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa umutite u čvrst snijeg.
Žumanjke odmah stavljajte u posudu u kojoj ćete kuhati kremu. Pjenasto ih umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte malo ribane korice limuna i gustin. Dobro izmiješajte pa razrijedite s malo mlijeka.
U žumanjke polako dodajte uzavrelo mlijeko, dobro promiješajte da se ne stvore grudice. Uključite mikser i kuhajte stalno miksajući na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.