Odvojiti bjelanje od žumanjaka. Umutiti s 5 žlica šećera čvrst bijeli snijeg.
Sastojci
0 kom 6 jaja
0 kom 15 žlica šećera
0 kom 8 žlica mljevenih oraha
0 kom 1 p.z.p.
0 kom 2 šolje mlijeka
0 kom 2 žličice gustina
0 kom 5 žlice kakaa
0 kom 7 žlica brašna
Priprema
01.
02.
Zatim umutiti žumanjke s 5 žlica šećera, dodati 2 žlice kakaa, p.z.p., 4 žlice oraha i postepeno dodavati brašno i umućeni snijeg.
03.
Nakon dodavanja kakaa i ostalih namirnica tijesto miješati špatulom ( NE MIKSEROM ! ).
04.
Izliti u pleh prethodno premazan uljem i posut brašnom. Peći na 250° te postepeno smanjivati temperaturu do 180° ( 10 - 15 min, provjeravati čačkalicom ).
05.
Mlijeko s 5 žlica šećera i 3 kakaa prokuhati. Razmutiti dvije žličice gustina i uliti. Dodati u čokoladu 4 žlice oraha.
06.
Kada je kora pečena izrezati je na kocke i preliti s čokoladom. Odvojiti rubove od tepsije kako bi čokolada prošla do dna. Ostaviti pola sata da se kolač ohladi i poslužiti uz kavu.
07.
Dobar tek ! :)