Praznički desertni sladoled

Praznički desertni sladoled

Sastojci

0 kom 500 ml (1/2 l) mlijeka
0 kom 1 prstohvatom soli 2 žlice šećera nastruganom koricom od 1/2 limuna (neprskanog), 125 g riže
0 kom 2 žumanca
0 kom 1 paketić (500 ml) Furst-Puckler sladoleda
0 kom 2 bjelanca
0 kom 2 žlice šećera
0 kom limunov sok
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

prokuhati sa

02.

staviti u mlijeko, prokuhati, ostaviti da kuha na laganoj vatri oko 20 min

03.

izmiješati s još vrućom rižom, rižu ostaviti da se ohladi, razdijeliti na vatrostalne posudice i staviti u hladionik,

04.

izrezati na komade i staviti na rižu

05.

čvrsto tuci sa

06.

umiješati

07.

čvrsti snijeg staviti u dresir-vrečicu na koju smo stavili tuljak u obliku zvijezde i štrcati po sladoledu; posudice staviti na rešetku u vruću pećnicu.

08.

oko 5 min, odmah poslužiti.

žena.hr
25.12.2012.