Povrtna torta

Povrtna torta

Sastojci

0 kom 2 srednje velika patlidžana
0 kom 3 srednje velike tikvice
0 kom 4 srednje velike rajčice
0 kom 6-7 crvenih rog paprika ( pečene ili sirove, po vašoj želji)
0 kom 250 grama feta sira
0 kom 250 grama sira - gauda, edamec ili sl.
0 kom 4 jaja
0 kom 2 kisela vrhnja
0 kom sol, papar, vegeta
0 kom 3 kore za savijače

Priprema

01.

Patlidžan narežite na tanje kolutove ( ne pretanko), posolite i ostavite da odstoji.

02.

Tikvice i rajčice također narežite na tanje kolutove, a paprike na šire ploške ( ja koristim paprike koje prethodno ispećem ali može i sirove).

03.

Feta sir narežite na tanke ploškice, gaudu ili sir po izboru naribajte.

04.

Kalup nauljite i staviti prvu koru za saviječe, poprskajte vodom u koju je dodano malo ulja, stavite slijedeću koru, ponovno poprskati vodom, stavite i treću koru.

05.

Na treću koru složite kolutove patlidžana, pospite naribanim sirom, složite kolutove tikvice, na njih složite tanke ploškice feta sira a zatim red paprike te zatim kolutove rajčice.

06.

Izlupajte 4 jaja i 2 kisela vrhnja, dodajte malo vegete i papra te time prelijte složenac.

07.

Pecite u pečnici na 200° C oko 45 minuta.

08.

Poslužite mlako kao lagano glavno jelo ili kao prilog.

09.

Radila sam sa običnim crvenim paprikama ali sa pečenima je puno bolji okus. Koristim kalup velične 34x40 cm

10.

(ovaj recept sam već objavila na coolinarici)

žena.hr
21.5.2013.