U loncu zavrijte vodu. Blitvu narežite na trakice.
Sastojci
0 kom 100 g blitve
0 kom 2 rajčice
0 kom 200 g konzerviranog slanutka, opranog i ocijeđenog
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom naribani parmezan
0 kom 1 limenka graha, opranog i ocijeđenog
0 kom ulje
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 mrkva narezana na ploške
0 kom 1 manja tikvica, narezana na male komadiće
0 kom sol
0 kom 30 ml bijelog vina
0 kom 75 g usitnjenog kupusa
Priprema
01.
02.
Stavite rajčice u kipuću vodu na 30 sekundi. Izvadite ih žlicom te stavite pod hladnu vodu. Skinite im kožu te ih sitno nasjeckajte.
03.
Pola graha pomiješajte sa 25 ml vode te usitnite u blenderu ili sa vilicom.
04.
U loncu za juhu zagrijte ulje te pržite češnjak 2 minute. Dodajte mrkve, tikvicu i sol. Pržite oko 5 minuta.
05.
Dodajte kupus i vino te držite na vatri uz miješanje 2-3 minute.
06.
Dodajte blitvu, osatatak graha, rajčice, usitnjeni grah, slanutak i temeljac. Nakon što juha zavrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
07.
Kod posluživanja posipajte parmezanom.