očistiti, narezati na ploške;
Sastojci
0 kom 1 luk
0 kom 4 tikvice
0 kom Prilog:
0 kom 2 paprike (crvena i zelena)
0 kom 2 velike rajčice
0 kom solju, paprom, miješanim začinskim biljem.
0 kom 6 žlica voćnog octa i 5 žlica maslinova ulja
0 kom 1 omot (200 g) svježeg sira s češnjakom
0 kom 2 jaja
0 kom sol, papar
0 kom 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema
01.
02.
odrezati krajeve, tikvice oprati, osušiti, narezati na ploške;
03.
odstraniti sjemenke i bijele kožice, oprati, narezati na kolutiće;
04.
oprati, osušiti, izrezati zeleni dio, narezati na ploške;
05.
sve sastojke složiti u široku plitku posudu, svaki sloj posuti
06.
preliti preko povrća i poklopljeno pirjati na laganoj vatri oko 40 min bez miješanja;
07.
izmiješati sa
08.
te dodati
09.
i preliti smjesom povrće 5 min prije kraja kuhanja; poklopiti i ostaviti da se zgusne posuti sa
10.
Pogača
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb