Povrće na katalonski način

Povrće na katalonski način

Sastojci

0 kom 4 velike glavice luka
0 kom 60 g svinjske masti
0 kom 2 zelene paprike
0 kom 200 g mrkve 250 g krumpira
0 kom 300 g smrznutog graška;
0 kom 1 1/4 l instant mesne juhe
0 kom sol, papar, ružmarin;
0 kom 200 g šunke ili mesnate slanine
0 kom 2 tvrdo kuhana jaja
0 kom dvije žlice nasjeckanog peršina.

Priprema

01.

očistiti i sitno narezati;

02.

zagrijati u otvorenom loncu na pritisak i na njoj pirjati luk dok ne postane staklast;

03.

prepoloviti, odstraniti peteljku i sjemenke, oprati, izrezati na rezance, kratko propirjati s lukom;

04.

očistiti, oprati, izrezati na kocke; oguliti, oprati, izrezati na kocke i staviti u lonac zajedno sa

05.

doliti i dodati

06.

lonac zatvoriti i kuhati dok povrće ne omekša;

07.

izrezati na rezance;

08.

oguliti, izrezati na ploške ili kriške i dodati povrću;

09.

jelo posuti sa

10.

oko 5-6 min.

žena.hr
3.2.2015.