oprati, staviti da se ocijede, skinuti peteljke, prepoloviti ili izrezati na četvrtine, nakapati
Sastojci
0 kom 500 g jagoda
0 kom limunovim sokom
0 kom 200 g malih marcipan-poljubaca
0 kom 4 žlice porto vina
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja
0 kom nastruganom koricom limuna
0 kom 30 g šećera
0 kom 250 g malina
0 kom 2 žlice vode i 50 g šećera
0 kom 3 žumanca 100 g šećera
0 kom 1/2 čajne žlice mljevene bijele želatine
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom 20 ml likera od naranče
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja
Priprema
01.
02.
i posuti sa
03.
nakapati sa
04.
od toga 3/4 raspodijeliti na porcijske čaše, staviti jagode, na jagode kremu, a preko kreme ostatak marcipan-poljubaca;
05.
staviti na vrh te posuti
06.
odmah poslužiti.
07.
ostaviti da upije;
08.
probrati, staviti da zavriju sa
09.
protisnuti kroz cjedilo;
10.
istući u kremastu masu i umiješati malo-pomalo u pire od malina
11.
izmiješati sa
12.
ostaviti 10 min da nabubri, staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi;
13.
umiješati u kremu od malina kad se krema počne zgušnjavati, umiješati
14.
staviti kremu u hladionik;
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb