Porto s kremom od malina i jagoda

Porto s kremom od malina i jagoda

Sastojci

0 kom 500 g jagoda
0 kom limunovim sokom
0 kom 200 g malih marcipan-poljubaca
0 kom 4 žlice porto vina
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja
0 kom nastruganom koricom limuna
0 kom 30 g šećera
0 kom 250 g malina
0 kom 2 žlice vode i 50 g šećera
0 kom 3 žumanca 100 g šećera
0 kom 1/2 čajne žlice mljevene bijele želatine
0 kom 2 žlice hladne vode
0 kom 20 ml likera od naranče
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog slatkog vrhnja

Priprema

01.

oprati, staviti da se ocijede, skinuti peteljke, prepoloviti ili izrezati na četvrtine, nakapati

02.

i posuti sa

03.

nakapati sa

04.

od toga 3/4 raspodijeliti na porcijske čaše, staviti jagode, na jagode kremu, a preko kreme ostatak marcipan-poljubaca;

05.

staviti na vrh te posuti

06.

odmah poslužiti.

07.

ostaviti da upije;

08.

probrati, staviti da zavriju sa

09.

protisnuti kroz cjedilo;

10.

istući u kremastu masu i umiješati malo-pomalo u pire od malina

11.

izmiješati sa

12.

ostaviti 10 min da nabubri, staviti na laganu vatru i miješati dok se ne rastopi;

13.

umiješati u kremu od malina kad se krema počne zgušnjavati, umiješati

14.

staviti kremu u hladionik;

žena.hr
30.6.2015.