Poprženo goveđe meso na kubanski način

Poprženo goveđe meso na kubanski način

Sastojci

0 kom 600 g goveđeg mesa (od bula)
0 kom 4 žlice sojina umaka
0 kom 2 žlice rižinog vina
0 kom 2-3 žlice gustina, 250 ml (1/4 l) ulja
0 kom 1 poriluk (oko 160 g)
0 kom oko 250 g bambusovih klica (iz limenke)
0 kom 250 ml (1/4 l) vruće vode 1-2 žlice namočenih kineskih gljiva
0 kom đumbirom.
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati u hladnoj tekućoj vodi, posušiti, izrezati na tanke ploške, a ploške na deblje rezance,

02.

izmiješati sa,

03.

meso staviti u marinadu i pustiti da odstoji 30 minuta, mesne rezance izvaditi, (marinadu sačuvati), ocijediti meso, posuti sa

04.

ugrijati, mesne rezance po porcijama, popržiti, ocijediti, staviti na toplo, ocijediti ulje i ostaviti oko 5 žlica u tavi;

05.

očistiti, dobro oprati, izrezati na tanke rezance, ocijediti;

06.

ocijediti, narezati na rezance, rezance poriluka i bambusa popržiti na ulju, dodati marinadu i

07.

dodati, zagrijati, dodati meso, dodati soli po ukusu, začiniti

08.

-15 min.

09.

riža.

žena.hr
4.2.2016.