Kus-kus preliti toplom vodom i pustiti 15 minuta da odstoji dok ne nabubri.
Sastojci
0 kom 500 g mljevenog mesa (miješano ili pileće/pureće)
0 kom 1 šalica (200 ml) kus-kusa
0 kom 2 žlice tople vode
0 kom 3 češnja češnjaka
0 kom 2 glavice luka
0 kom 1 jaje
0 kom sol
0 kom papar
0 kom đumbir
0 kom mljevena crvena paprika
Priprema
01.
02.
Usitnjeni luk i češnjak dodati u meso te nakon toga dodati sve ostale začine i jaje. Dobro izmiješati kako bi se sve dobro povezalo.
03.
Namočeni kus-kus osijediti i umiješati u meso te ostaviti da odstoji 15 minuta.
04.
Vlažnim nauljenim rukama oblikovati loptice, posložiti na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Prekriti loptice papirom za pečenje i pritisnuti (za to koristim drvenu dasku) kako bi popečci bili jednake debljine.
05.
Peći na 220° oko pola sata. Popečci se mogu peći i u tavi na ulju.
06.
Pečene popečke malo ohladiti pa poslužiti na posteljici od listova zelene salate koja može biti ukras ali i odlično odgovara uz svaki zalogaj, osvježava i nije ju potrebno začiniti.