Pomiješajte sve sastojke za umak i stavite na stranu.
Sastojci
0 kom Umak:
0 kom 100 g nasjeckanog krastavca
0 kom 2 žlice limunovog soka
0 kom kumin
0 kom sol
0 kom 2 bjelanjka, zamućena
0 kom ulje
0 kom 150 ml jogurta
0 kom kopar
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 400 g lososa iz konzerve
0 kom 350 g konzerviranog slanutka
0 kom 50 g krušnih mrvica
0 kom 5-6 maslina, sitnije narezanih
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
U većoj posudi vilicom malo usitnite slanutak. Dodajte losos, krušne mrvice i masline te pomiješajte.
03.
U manjoj posudi pomiješajte peršin, limunov sok, kumin, sol i bjelanjke. Prebacite u veću posudu sa lososom, pomiješajte i oblikujte popečke.
04.
U tavi zagrijte ulje te pržite popečke 4-5 minuta sa svake strane.
05.
Poslužite sa umakom.