Popečci lososa u umaku sa krastavcima

Popečci lososa u umaku sa krastavcima

Sastojci

0 kom Umak:
0 kom 100 g nasjeckanog krastavca
0 kom 2 žlice limunovog soka
0 kom kumin
0 kom sol
0 kom 2 bjelanjka, zamućena
0 kom ulje
0 kom 150 ml jogurta
0 kom kopar
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 400 g lososa iz konzerve
0 kom 350 g konzerviranog slanutka
0 kom 50 g krušnih mrvica
0 kom 5-6 maslina, sitnije narezanih
0 kom peršin

Priprema

01.

Pomiješajte sve sastojke za umak i stavite na stranu.

02.

U većoj posudi vilicom malo usitnite slanutak. Dodajte losos, krušne mrvice i masline te pomiješajte.

03.

U manjoj posudi pomiješajte peršin, limunov sok, kumin, sol i bjelanjke. Prebacite u veću posudu sa lososom, pomiješajte i oblikujte popečke.

04.

U tavi zagrijte ulje te pržite popečke 4-5 minuta sa svake strane.

05.

Poslužite sa umakom.

žena.hr
16.10.2008.