Rižu skuhati u slanoj vodi sa žlicom vegete.Procijediti i miješati da se malo ohladi.
Sastojci
0 kom 4-5 krumpira
0 kom 1 glavica luka
0 kom ulje
0 kom 50 g salame
0 kom 100 g suhog dimljenog sira
0 kom 200 g krušnih mrvica
0 kom 6 jaja
0 kom 1 žlica vegete
0 kom ocat za salatu
0 kom Za polpete
0 kom 1,5-2 šake riže
0 kom sol
0 kom vegeta
0 kom peršin
0 kom malo luka
Priprema
01.
02.
Umutiti 4 jaja s malo soli. U to naribati salamu i sir. Dodati nasitno isjeckanu malu glavicu luka i rižu, a postepeno dodavati krušne mrvice. Trebate napraviti smjesu od koje ćete moći oblikovati polpete. Ne previše mrvica i ne premalo da se polpeta ne raspadne.To ćete vidjeti ovisno o količini smjese. Za početak možete staviti 4 -5 žlica.
03.
Oblikovane polpete uvaljati u jaja i krušne mrivce. Peći u vrelom ulju dok s obje strane ne dobiju lijepu rumenu boju.
04.
Krumpir salata
05.
Krumpire oguliti i skuhati u kockama. Procijediti, dodati jednu žlicu vegete, malo ulja, luka i octa. Sve izmiješati da se dobro sjedini.