Puretinu uglavnom jedemo kao odreske, a sada donosim recept s pomoću kojeg ćeš ovo nemasno meso pripremiti drugačije nego što si navikla
Sastojci
Priprema
Češnjak i luk oguli, a zatim ih zasebno sitno nasjeckaj. U tavu ulij ulje i najprije poprži luk dok ne postane staklast, zatim dodaj češnjak i zajedno ih kratko poprži da zamiriše.
Poprženi luk i češnjak prebaci u zdjelu i ostavi da se ohlade. Peršin i začinsko bilje po potrebi operi pod tekućom vodom, zatim ih osuši i sitno nasjeckaj.
Ohlađenom luku i češnjaku dodaj mljeveno meso i začine. Začini solju i paprom, a zatim rukama brzo izmiješaj sastojke da dobiješ jednoličnu smjesu koju podijeli na četiri dijela.
Tavu obriši kuhinjskim ručnikom i ponovno je stavi na štednjak. Pričekaj da se zagrije, a zatim je namaži uljem. Od pripremljene smjese vlažnim rukama oblikuj četiri polpeta, koje sa svake strane peci na zagrijanom ulju. Svaku stranu peci otprilike 5 minuta ili dok polpete lijepo ne porumene.
Pečene polpete serviraj na tanjure i posluži s odabranim prilogom. Kao prilog odlično će pristajati umak od jogurta i kuskus s povrćem.
Savjet
Mljeveno pureće meso možeš zamijeniti miješanim mljevenim mesom, piletinom, govedinom ili svinjetinom. Polpete možeš peći i na roštilju i koristiti ih za pripremu ukusnih burgera.