Ne znaš što kuhati danas? Evo jedne odlične ideje za brzo pripremljeni ukusni ručak ili večeru
Sastojci
Priprema
Krumpir oguli, očisti i operi. Luk također oguli.
Povrće (luk i krumpir) grubo naribaj, zatim ga stavi na cjedilo sa sitnim rupicama. Pritisni ga stražnjom stranom kuhače (ili dlanom) kako bi iscijedila što više tekućine. Povrće možeš staviti i na čistu kuhinjsku krpu ili gazu i dodatno ga iscijediti.
Ocijeđeno povrće stavi u zdjelu i dodaj brašno, razmućena jaja i začine. Dobro promiješaj da dobiješ homogenu smjesu.
Na štednjaku zagrij tavicu s otprilike prst debelim slojem ulja. Žlicom grabi hrpice krumpirove mase i stavljaj ih u vruće ulje. Stražnjom stranom žlice ih spljošti. Polpete prži sa svake strane 4-5 minuta ili dok ne postanu hrskave i lijepo zlatno-smeđe.
Kada su polpete pečene, izvadi ih iz tave i stavi na tanjur obložen papirnatim ručnicima. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu. Polpete posluži još tople s kiselim vrhnjem.
Savjet
Umjesto kiselog vrhnja, kao prilog uz ove sočne polpete možeš koristiti i grčki jogurt.