istući u čvrstu masu dodavajući malo-pomalo
Sastojci
Priprema
dresir-vrećicu na koju smo stavili tuljak u obliku zvijezde napuniti istučenim bjelancem i oblikovati na masnom papiru stavljenom preko lima; 4 kruga (promjera 8-10 cm) u obliku puža; na vanjskom prstenu oblikovati veliki kup; lim za pečenje staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.
i ostaviti da upije; tortice napuniti voćem;
dobro istući i umiješati sačuvani sok; tučeno slatko vrhnje staviti u dresir-vrećicu i štrcati po voću; odmah poslužiti.
oko 100
oko 1
oko 1 h; lim za pečenje ostaviti u pećnici poljupce peći lagano još 30 min uz otvorena vrata pećnice dok ne poprime svijetložutu boju.
oko 150
-2; poljupce ostaviti da se preko noći suše;
izvaditi koštice, potopiti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), isprati u hladnoj vodi, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice, razrezati na kriške i staviti ih kuhati u
pirjati oko 5 min; marelice procijediti, sok sačuvati i staviti u hladionik;
oguliti, izrezati na kolutiće i pomiješati s marelicama; posuti sa