Poljupci-tortice s voćem i slatkim vrhnjem

Poljupci-tortice s voćem i slatkim vrhnjem

Sastojci

0 kom 3 bjelanca
0 kom 100 g prosijanog šećera u prahu
0 kom 1 žlicom šećera
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja 1 žličicu šećera
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom 6-8 marelica (oko 375 g)
0 kom 40 ml aprikota
0 kom 3 kivija

Priprema

01.

istući u čvrstu masu dodavajući malo-pomalo

02.

dresir-vrećicu na koju smo stavili tuljak u obliku zvijezde napuniti istučenim bjelancem i oblikovati na masnom papiru stavljenom preko lima; 4 kruga (promjera 8-10 cm) u obliku puža; na vanjskom prstenu oblikovati veliki kup; lim za pečenje staviti u prethodno zagrijanu pećnicu.

03.

i ostaviti da upije; tortice napuniti voćem;

04.

dobro istući i umiješati sačuvani sok; tučeno slatko vrhnje staviti u dresir-vrećicu i štrcati po voću; odmah poslužiti.

05.

oko 100

06.

oko 1

07.

oko 1 h; lim za pečenje ostaviti u pećnici poljupce peći lagano još 30 min uz otvorena vrata pećnice dok ne poprime svijetložutu boju.

08.

oko 150

09.

-2; poljupce ostaviti da se preko noći suše;

10.

izvaditi koštice, potopiti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), isprati u hladnoj vodi, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice, razrezati na kriške i staviti ih kuhati u

11.

pirjati oko 5 min; marelice procijediti, sok sačuvati i staviti u hladionik;

12.

oguliti, izrezati na kolutiće i pomiješati s marelicama; posuti sa

žena.hr
27.12.2017.