tikvice oprati i narezati na ploške debljine 1 cm
Sastojci
0 kom 2 manje tikvice ili 1 veća
0 kom brašno
0 kom jaje
0 kom krušne mrvice
0 kom sol
0 kom ulje
0 kom 1 jogurt (može i vrhnje ili krem svježi sir)
0 kom 1 češanj češnjaka
Priprema
01.
02.
posoliti ih sa obje strane i poredati na tanjur (malo da odstoje i puste višak vode)
03.
izlupati jaje, pripremiti brašno i prezle za klasično paniranje (u prezle možete po želji dodati sezam, lan )
04.
zagrijati ulje u tavi
05.
panirati tikvice i pohati ih kao šnicle
06.
dok se peku pripremiti dresing od jogurta
07.
jogurt i 1 češanj češnjaka sitno nasjeckati ili protisnuti i malo posoliti po želji dodati svježi peršinov list ili kopar i izmutiti sastojke i ostaviti sa strane
08.
tikvice poslužiti tople sa hladnim dresingom
09.
mljac i dobar vam tek :)