Tikvice oprati i narezati na ploške debljine 1 cm, posoliti ih sa obje strane i poredati na tanjur (malo da odstoje i puste višak vode) 2. Izlupati jaje, pripremiti brašno i prezle za klasično paniranje (u prezle možete po želji dodati sezam, lan) 3. Zagrijati ulje u tavi, panirati tikvice i pohati ih kao šnicle 4. Dok se tikvice peku pripremiti dresing od jogurta. 5. Jogurt i češanj češnjaka sitno nasjeckati ili protisnuti i malo posoliti po želji dodati svježi list peršina ili kopar i izmutiti sastojke te ih ostaviti sa strane. 6. Tikvice poslužiti tople sa hladnim dresingom
Sastojci
0 kom 2 manje tikvice ili 1 veća brašno jaje krušne mrvice sol ulje 1 jogurt (može i vrhnje ili krem svježi sir) 1 češanj češnjaka
Priprema
01.
02.
Korisnički recept: duda_27