Pohana tikva:
Sastojci
0 kom 1 butternut tikva
0 kom Carska mješavina Ledo
0 kom 2 jaja
0 kom Glatko brasno
0 kom 1 srednji luk
0 kom Maslac
0 kom Sol
0 kom Vegeta
Priprema
01.
02.
U jednoj posudi zamutimo 2 jaja i dodamo glatkog brasna tako da dobijemo gustu smjesu pa posolimo
03.
Dobar tek!
04.
Ogulimo tikvu i narezemo na kolutove ili trake
05.
Umacemo tikvu u smjesu za paniranje pa stavljamo peći na vruće ulje
06.
Kad porumeni vadimo i stavljamo u plastičnu posudu na papirnati ubrus kako bi pokupio višak ulja
07.
Povrće na maslacu
08.
Zagrijemo 3 velike žlice maslaca na tavi (ja koristim wok)
09.
Dodamo nasjeckani luk i Ledo carsku mješavinu (možete i svježe narezanu mrkvu, cvjetaču i brokulu umjesto ove gotove mješavine, ja koristim onu jer je brže) i posolimo
10.
Dinstamo poklopljeno dok luk ne postane staklast, a mrkvica mekana
11.
Kada je izdinstano dodamo vegete po izboru i serviramo s pohanom tikvom preko koje smo pokapali malo svježeg limuna :)