Pohana butternut tikva s povrćem na maslacu

Pohana butternut tikva s povrćem na maslacu

Sastojci

0 kom 1 butternut tikva
0 kom Carska mješavina Ledo
0 kom 2 jaja
0 kom Glatko brasno
0 kom 1 srednji luk
0 kom Maslac
0 kom Sol
0 kom Vegeta

Priprema

01.

Pohana tikva:

02.

U jednoj posudi zamutimo 2 jaja i dodamo glatkog brasna tako da dobijemo gustu smjesu pa posolimo

03.

Dobar tek!

04.

Ogulimo tikvu i narezemo na kolutove ili trake

05.

Umacemo tikvu u smjesu za paniranje pa stavljamo peći na vruće ulje

06.

Kad porumeni vadimo i stavljamo u plastičnu posudu na papirnati ubrus kako bi pokupio višak ulja

07.

Povrće na maslacu

08.

Zagrijemo 3 velike žlice maslaca na tavi (ja koristim wok)

09.

Dodamo nasjeckani luk i Ledo carsku mješavinu (možete i svježe narezanu mrkvu, cvjetaču i brokulu umjesto ove gotove mješavine, ja koristim onu jer je brže) i posolimo

10.

Dinstamo poklopljeno dok luk ne postane staklast, a mrkvica mekana

11.

Kada je izdinstano dodamo vegete po izboru i serviramo s pohanom tikvom preko koje smo pokapali malo svježeg limuna :)

žena.hr
13.9.2017.