Pogača sa slanim srdelama

Pogača sa slanim srdelama

Sastojci

0 kom Tijesto:
0 kom 250 g brašna
0 kom 100 g rajčice pelati
0 kom 50 g crnih maslina
0 kom 7 g suhog kvasca
0 kom 2,5 dcl mlake vode
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica sitno nasjeckanog ružmarina
0 kom Nadjev:
0 kom 300 g slanih srdela
0 kom 1 glavica crvenog luka

Priprema

01.

Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30 - 40 minuta.

02.

Nakon toga na dasku izvadimo tijesto i dok ga premješavamo dodamo 1 žličicu svježeg sitno nasjeckanog ružmarina.

03.

Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela.

04.

U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelate.

05.

Posudu za pečenja namažemo maslinovim uljem, te u nju stavimo jedan dio tijesta.

06.

Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline.

07.

Začinimo s malo maslinovog ulja, te pokrijemo drugim dijelom tijesta.

08.

Pogaču odozgo ukrasimo s nekoliko fileta slanih srdela i maslina.

09.

Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

žena.hr
31.3.2010.