Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Umiješano tijesto ostavimo na toplom mjestu da se diže otprilike 30 - 40 minuta.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 250 g brašna
0 kom 100 g rajčice pelati
0 kom 50 g crnih maslina
0 kom 7 g suhog kvasca
0 kom 2,5 dcl mlake vode
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica sitno nasjeckanog ružmarina
0 kom Nadjev:
0 kom 300 g slanih srdela
0 kom 1 glavica crvenog luka
Priprema
01.
02.
Nakon toga na dasku izvadimo tijesto i dok ga premješavamo dodamo 1 žličicu svježeg sitno nasjeckanog ružmarina.
03.
Tako umiješano tijesto podijelimo na dva jednaka dijela.
04.
U tavi na maslinovom ulju kratko popržimo luk i dodamo rajčicu pelate.
05.
Posudu za pečenja namažemo maslinovim uljem, te u nju stavimo jedan dio tijesta.
06.
Po njemu poslažemo slane srdele, poprženi luk, rajčicu pelati i iskoštene masline.
07.
Začinimo s malo maslinovog ulja, te pokrijemo drugim dijelom tijesta.
08.
Pogaču odozgo ukrasimo s nekoliko fileta slanih srdela i maslina.
09.
Stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 180 stupnjeva oko 45 minuta.