Za pripremu umaka u zdjelici za umak rastopite maslac te dodajte brašno. Dobro promiješajte tako da ne bude grudica. Dodajte sol i papar. Držite na laganoj vatri 6-7 minuta uz stalno miješanje. Smanjite vatru te postepeno dodajte temeljac uz stalno miješanje. Pojačajte vatru i nastavite kuhati sve dok umak ne provrije i postane gušći.
Sastojci
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom češnjak u prahu
0 kom sol i papar
0 kom papar
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 250 g narezanih šampinjona
0 kom 2-3 žlice bijelog vina
0 kom Umak:
0 kom 200 g maslaca
0 kom 100 g brašna
0 kom 400 ml goveđeg temeljca
Priprema
01.
02.
Pomiješajte meso, češnjak u prahu i papar. Napravite 4 pljeskavice i ispecite ih u tavi.
03.
U tavi zatim rastopite maslac i nekoliko minuta pržite gljive. Dodajte vino i pržite još 1-2 minute.
04.
U tavu zatim dodajte umak i sve dobro promiješajte.
05.
Vratite pljeskavice u tavu i držite sve na vatri još 2-3 minute te poslužite.