Pljeskavice sa umakom od gljiva

Pljeskavice sa umakom od gljiva

Sastojci

0 kom 1 veće jaje, zamućeno
0 kom pola šalice krušnih mrvica
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 500 g mljevene govedine
0 kom ulje
0 kom 100 g šampinjona, narezanih na tanke ploške
0 kom 250 ml goveđeg temeljca
0 kom 1 žlica brašna

Priprema

01.

U većoj posudi pomiješaje jaje, krušne mrvice i luk.

02.

Dodajte govedinu, dobro promiješajte i oblikujte 4 pljeskavice.

03.

U tavi zagrijte ulje i ispecite pljeskavice. Izvadite ih iz tave i držite na toplom.

04.

U tavu dodajte gljive i pržite ih 3-4 minute.

05.

U manjoj posudi pomiješajte brašno i temeljac. Polako dodajte gljivama uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne.

06.

Smanjite vatru te u tavu dodajte pljeskavice i zagrijte ih.

žena.hr
17.1.2010.