staviti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), oguliti, staviti u hladnu vodu izrezati peteljke, narezati rajčicu na kriške očistiti, narezati na kriške, te zajedno s rajčicom složiti u zdjelu

Sastojci
0 kom 500 g rajčica
0 kom 2 velike glavice luka
0 kom 2 češnja češnjaka tvrdo kuhano jaje
0 kom 3 žlice jestivog ulja 2 žlice octa 1/2 žličice senfa soli, paprom i šećerom
0 kom 75 g mesnate slanine
0 kom 2-3 žlice bosiljka
Priprema
01.
02.
za umak za salatu očistiti, sitno narezati oguliti, bjelance izrezati na kockice, ostaviti ga sa strane, a žumance protisnuti sve zajedno pomiješati sa
03.
te dodati češnjak i protisnuto žumance umakom preliti salatu izrezati na kockice, propržiti da postane smeđa i dodati salati zajedno s bjelancem po želji začiniti sa
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb