Pizza za prste polizati

Pizza za prste polizati

Sastojci

0 kom 1 kg brašna
0 kom 1 kvasac( kocka od 40 gr)
0 kom sol
0 kom šunka (400 gr)
0 kom sir ( 400 gr)
0 kom origano
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 6 zlica maslinova ulja
0 kom 1-2 žlice soli
0 kom 6 dl vode
0 kom Nadjev :
0 kom pelat (konzerva)
0 kom luk
0 kom šećer

Priprema

01.

Vodu ugrijati, neka bude topla ali ne vruća.

02.

Kvas razmrviti u malo mlake vode i dodati šećer-promiješati.

03.

Ja sam stavila malo hamburgera (ŠPEKA) narazanog na kockice i malo luka narezanog na kolutiće-pa tko želi neka stavi.

04.

Možete staviti šampinjone narezane na listiće i kratko prokuhane ili šampinjone iz konzerve.

05.

Dobar tek !! :)

06.

07.

U posudu staviti brašno,sol i maslinovo ulje. Dodati toplu vodu , vodu s kvascem i zamijesti tijesto. Tijesto mijesti dok se ne počne odvajati od stijenke, odnosno dok se sve ne promiješa. Tijesto je malo ljepljivo i slobodno se doda još malo brašna.

08.

Ostaviti tijesto da se digne, cca 30 minuta. Posudu pokriti krpom.

09.

Razvaljati tijesto na podlozi koju ste nauljili- ili ga rastegni rukom, meni osobno je lakše prvo ga malo razvaljati onda ga nauljenim rukama razvlačiti.

10.

Protvanj namazati uljem i posipati prezlama i na to staviti tijesto.

11.

Na luku popržiti pelate,dodati sol i šećer. Kuhati 10 min.

12.

Naribati šunku ili sir ili stavljati šunku i sir narazane na ploške.

13.

Namazati nadjev na tijesto te posipati šunkom, sirom, origanom i nadjevom.

14.

Peći na 200°C 7-10 minuta ili dok ne porumene rubovi.

žena.hr
14.12.2016.