Vodu ugrijati, neka bude topla ali ne vruća.
Sastojci
Priprema
Kvas razmrviti u malo mlake vode i dodati šećer-promiješati.
Ja sam stavila malo hamburgera (ŠPEKA) narazanog na kockice i malo luka narezanog na kolutiće-pa tko želi neka stavi.
Možete staviti šampinjone narezane na listiće i kratko prokuhane ili šampinjone iz konzerve.
Dobar tek !! :)
U posudu staviti brašno,sol i maslinovo ulje. Dodati toplu vodu , vodu s kvascem i zamijesti tijesto. Tijesto mijesti dok se ne počne odvajati od stijenke, odnosno dok se sve ne promiješa. Tijesto je malo ljepljivo i slobodno se doda još malo brašna.
Ostaviti tijesto da se digne, cca 30 minuta. Posudu pokriti krpom.
Razvaljati tijesto na podlozi koju ste nauljili- ili ga rastegni rukom, meni osobno je lakše prvo ga malo razvaljati onda ga nauljenim rukama razvlačiti.
Protvanj namazati uljem i posipati prezlama i na to staviti tijesto.
Na luku popržiti pelate,dodati sol i šećer. Kuhati 10 min.
Naribati šunku ili sir ili stavljati šunku i sir narazane na ploške.
Namazati nadjev na tijesto te posipati šunkom, sirom, origanom i nadjevom.
Peći na 200°C 7-10 minuta ili dok ne porumene rubovi.