Napravite tijesto i pustite ga 20-30 minuta da se diže.
Sastojci
0 kom Tijesto za pizzu
0 kom napravite vaše omiljeno tijesto za pizzu sa kojim inače radite samo u većoj količini
0 kom kao omjer da znate: treba vam 500 g brašna plus ostali sastojci
0 kom Nadjev:
0 kom 500 g šunke za pizzu
0 kom 500 g sira
0 kom šampinjoni (po izboru)
0 kom salsa ili umak koji već koristite za pizzu
Priprema
01.
02.
Za to vrijeme uzeti okrugli kalup za tortu (srednje veličine) i premazati ga maslinovim uljem.
03.
Tijesto razvaljati i staviti ga najprije oko donjeg dijela kalupa zatim staviti okrugli dio na donji dio.
04.
Kada ste stavili tijesto na donji kalup staviti umak, sir, šunku i šampinjone. Prekriti novim slojem tijesta te ponoviti sastojke i tako sve dok imate tijesta i sastojka.
05.
Zadnji sloj ne preklapate tijestom nego ostavite bez sloja.
06.
Staviti u pećnicu na 150 stupnjeva na 40-45 minuta (zadnjih 10 minuta dignite temperaturu da bi se korica zapekla).
07.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi nekih 10-15 min, skinite kalup i narežite. :)
08.