kvasac i šećer pomiješati sa 50 ml mlake vode, ostaviti oko 15 minuta da se mjehurići naprave.
Sastojci
Priprema
u velikoj zdjeli pomiješati brašno i sol, napraviti udubljenje u sredini pa dodati ulje, kvasac koji smo predhodno pripremili i ostatak vode pa napraviti glatko tijesto.
Zatim tijesto na lagano pobrašnjenoj površini rukama mijesiti 4-5 minuta sve dok ne postane mekano i glatko.
tijesto vratiti u posudu i pokriti ga vlažnom krpom preko rubova zdijele i ostaviti da se diže 30 minuta dok se ne udvostruči.
nakon što se diglo još jednom ga rukama mijesiti 2 minute, oblikovati dva kruga od za dvije pizze, jedan prebaciti na maslinovim uljem namašten lim, tijesto ne smije biti deblje od 6 mm. jer se prilikom pečenja malo podigne, rubove ostaviti malo deblje.
Na tijesto najprije složiti rajčicu pa mozzarelu i zatim posuti sa svježe mljevenim paprom i morskom solju. Posuti narezani bosiljak i maslinovim uljem.
pizzu peći u predhodno zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva, 20-25 minuta. ovisi o pećnici pa pripazite.
ja ih pečem na najdonjoj rešetki i ako su vam pećnice nešto modernije onda imaju program za pizzu, - na taj način pizza bude jako hrskava .