pizza sa svježim rajčicama, mozzarelom i bosiljkom

pizza sa svježim rajčicama, mozzarelom i bosiljkom

Sastojci

0 kom 6 rajčica u tankim kriškama
0 kom 175 g mozzarele u tankim kriškama
0 kom 1 jušna žlica maslinovog ulja
0 kom sol i papar
0 kom 2 jušne žlice svježeg rezanog bosiljka
0 kom 2 jušne žlice maslinovog ulja
0 kom 1 paketić suhog kvasca
0 kom 1 čajna žlica šećera
0 kom 250 ml mlake vode
0 kom 350 g brašna za dizana tijesta Type 550
0 kom 1 čajna žlica soli

Priprema

01.

kvasac i šećer pomiješati sa 50 ml mlake vode, ostaviti oko 15 minuta da se mjehurići naprave.

02.

u velikoj zdjeli pomiješati brašno i sol, napraviti udubljenje u sredini pa dodati ulje, kvasac koji smo predhodno pripremili i ostatak vode pa napraviti glatko tijesto.

03.

Zatim tijesto na lagano pobrašnjenoj površini rukama mijesiti 4-5 minuta sve dok ne postane mekano i glatko.

04.

tijesto vratiti u posudu i pokriti ga vlažnom krpom preko rubova zdijele i ostaviti da se diže 30 minuta dok se ne udvostruči.

05.

nakon što se diglo još jednom ga rukama mijesiti 2 minute, oblikovati dva kruga od za dvije pizze, jedan prebaciti na maslinovim uljem namašten lim, tijesto ne smije biti deblje od 6 mm. jer se prilikom pečenja malo podigne, rubove ostaviti malo deblje.

06.

Na tijesto najprije složiti rajčicu pa mozzarelu i zatim posuti sa svježe mljevenim paprom i morskom solju. Posuti narezani bosiljak i maslinovim uljem.

07.

pizzu peći u predhodno zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva, 20-25 minuta. ovisi o pećnici pa pripazite.

08.

ja ih pečem na najdonjoj rešetki i ako su vam pećnice nešto modernije onda imaju program za pizzu, - na taj način pizza bude jako hrskava .

žena.hr
14.6.2014.