U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, sol i šećer. Ulijte ulje i dodavajte mlijeko (po potrebi). Umijesite tijesto, zdjelu pokrijte krpom i stavite na toplo da se digne.
Sastojci
Priprema
Dok se tijesto diže, piletinu, mrkvu i papriku narežite na kockice. Na malo ulja prepržite luk, dodajte piletinu i dinstajte dok meso ne pobijeli. Zatim dodajte mrkvu i papriku. Poklopite i dinstajte. Vodu ne trebate dodavati, jer će meso i povrće pustiti vodu, tako da će povrće omekšati u toj vodi i pari. Kad povrće omekša začinite po želji i dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i dinstajte još par minuta. Zatim skinite sa peći i ostavite da se prohladi. Ja stavim van na terasu, pa se brže ohladi.
Kad se meso prohladilo, umiješajte u njega 2 žlice kiselog vrhnja i promiješajte.
Tijesto razvaljajte na veličinu tepsije. Ova u kojoj sam ja pekla je veličine 36x27 cm. Nauljite malo tepsiju te tijesto prstima "podesite" po tepsiji. U šalici pomiješajte nekoliko žlica pasirane rajčice i origana po želji. Ja ga volim, pa ga dosta stavim.
Razmažite to po tijestu. Stavite na sitno narezane ljute feferone i naribajte malo sira preko toga. Na to stavite dinstano meso, rasporedite po tijestu, žlicom rasporedite preostalo kiselo vrhnje i naribajte ostatak sira.
Stavite u pećnicu i pecite dok vam se donji dio kore ne zarumeni. To provjerite tako da nožem za mazanje lagano odignete rub tijesta i vidite boju.
Pustite da se malo prohladi i uživajte. Dobar tek. :-)