Zagrijte pećnicu na 200 °C
Sastojci
0 kom 200 g pilećih prsa
0 kom 1 manja glavica luka
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 100 g gljiva
0 kom 150 g umaka od rajčice
0 kom 40 g ribanog sira
0 kom sol, papar, ljuta paprika, origano
Priprema
01.
02.
Pileća prsa istucite batom i stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje. Malo posolite i ubacite u pećnicu te pecite 2-3 minute sa svake strane. Meso izvadite van, neka se hladi i smanjite pećnicu na 180 °C.
03.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte i ubacite na zagrijanu tavu te dinstajte na malo vode. Zatim dodajte narezane gljive. Kad je luk dobio boju i gljive su se malo zapekle, smanjite vatru i dodajte umak od rajčice. Miješajte cijelo vrijeme, dodajte začine i pričekajte da lagano zakipi te da se popari sva voda.
04.
Na pileća prsa posložiti nadjev i posuti naribanim sirom.
05.
Ubacite u pećnicu na još 15-ak minuta.
06.
Poslužite uz salatu, npr. rikolu.