Poželjela si ispeći domaću pizzu, a nemaš kvasca? Izvrsno tijesto za pizzu možeš pripremiti i uz pomoć praška za pecivo, a uz jedan jednostavni trik bit će još ukusnije
Pizza bez kvasca - kako jednostavno pripremiti tijesto
Sastojci
Priprema
U zdjelu prosijemo brašno i prašak za pecivo. Prosijanim sastojcima dodamo sol, zatim ulijemo vodu i ulje.
Sastojke u zdjeli dobro promiješamo da se spoje i dobijemo grubo tijesto koje dobro umijesimo dok ne postane glatko i elastično. Ako se tijesto pretjerano lijepi ili je vrlo ljepljivo, dodamo još koju žlicu ulja.
Tijesto zatim oblikujemo u kuglu i ostavimo da odmara 10-15 minuta.
Budući da tijesto nije tako elastično kao ono klasično, pri oblikovanju koristimo valjak koji lagano pobrašnimo.
Pobrašnimo i radnu površinu na kojoj lijepo razvaljamo tijesto, a zatim ga samo još obložimo s dodacima po želji i pečemo u pećnici.
Savjet
U smjesu možeš dodati 150 grama jogurta (najbolji je izbor čvrsti ili grčki jogurt, ali to može biti i kiselo vrhnje). Jogurt u smjesu dodajemo prosijanom brašnu i prašku za pecivo, nakon što smo dodale sol i zatim promiješamo da se sastojci spoje.