- Kvasac rastopimo u vodi, dodamo sol, ulje i brašno
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 3 dkg sviježeg kvasca, 3 žlice ulja, sol (dva puta pod prstima), 3,5 dcl vode, brašna glatko (po potrebi)
0 kom Dodaci na pizzu:
0 kom ulje, kečap (blagi ili ljuti), šunka za pizzu,sir, po želji: suhe kobasice, špek, gljive, šta god Vam srce i mašta poželi
Priprema
01.
02.
-Tijesto dobro razradimo i stavimo da raste tj. da se diže 1 sat.
03.
- Razvaljamo tijesto, krajevi da budu deblji.
04.
- U namazan protvan ( s uljem), stavimo tijesto, zatim kečap, šunka za pizzu, (po želji: domače kobase, špek, gljive, šampinjone), sir i na vrh origana
05.
- Pečnicu prije pečenja zagrijati.
06.
- Peći min. 10 min. na 250 °C