U zdjelici zagrijte 450 ml temeljca te u njemu skuhajte krumpir. Krumpir usitnite u blenderu ili ručno.
Sastojci
0 kom 1 l kokošjeg temeljca
0 kom 300 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 350 ml pive
0 kom 2 sitno nasjeckana luka
0 kom 1 stručak sitno nasjeckanog celera
0 kom 1 sitno narezana mrkva
0 kom 1 režanj sitno nasjeckanog češnjaka
0 kom pola šalice brašna
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 150 g mrvljene goude
0 kom 1/2 žličice Worchestershire umaka
Priprema
01.
02.
Lagano namastite lonac za juhu te prepržite luk, češnjak, celer i mrkvu.
03.
U zdjelici pomiješajte brašno, ostatak temeljca i mlijeko. Dodajte u lonac, pričekajte da zavrijte te da se sve malo zgusne, uz stalno miješanje.
04.
Dodajte krumpir, sir, Worchestershire umak, sol i papar. Pričekajte da se sir otopi.
05.
Dodajte pivo te kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta.