Biskvit: Bjelanjci se izrade u čvrsti snijeg. Postepeno dodati šećer u prahu i vanilin šećer. Zatim pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke i sve sjedinite. U kalup postavite masni papir i izlijte trećinu smjese te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 160 stupnjeva 10-15 minuta. Na istoj temperaturi ispecite još dva biskvita od pripremljene smjese, tako da na kraju dobijete tri biskvita.
Sastojci
0 kom Biskvit:
0 kom 9 bjelanjaka
0 kom 150 g šećera
0 kom 5 žlica brašna
0 kom 500 ml mlijeka
0 kom 150 g margarina
0 kom Glazura:
0 kom 200 g čokolade za kuhanje
0 kom 6 žlica ulja
0 kom 200 g šećera u prahu
0 kom 3 žlice vrhom pune brašna
0 kom 200 g mljevenog maka
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Fil:
0 kom 9 žumanjaka
0 kom 2 vanilin šećera
Priprema
01.
02.
Krema: Žumanjke izradite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte malo mlijeka i brašna, te sjedinite, a u ostatak uzavrelog mlijeka ukuhajte pripremljene žumanjke na srednjoj vatri, dok ne dobijete gustu smjesu. Ostavite da se ohladi, a onda dodajte margarin sobne temperature i sjedinite sa ohlađenom kremom.
03.
Čokoladu i ulje istopite na pari te ostavite da se malo ohladi, a potom prelijte preko kolača.
04.
Slažite redom: Biskvit.- fIl- biskvit- fil- biskvit- glazura od čokolade.