Mikserom pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, dodajte jaje i sve zajedno promiješajte. Dodajte brašno koje ste prethodno sjedinili sa praškom za pecivo i cimetom.
Sastojci
Priprema
Rukama umijesite tijesto u posudi, posudu poklopite plastičnim poklopcem ili prekrijte folijom te ostavite u frižideru 30 minuta da se rashladi.
Nakon hlađenja, odvojite 2/3 tijesta, prebacite u okrugli kalup za pite namazan margarinom te rukama ravnomjerno raširite tijesto cijelom površinom kalupa.
Kupine pospite šećerom u prahu i gustinom pa ih istresite i rasporedite preko tijesta u kalupu.
Ostatak tijesta krupno narendajte preko kupina (rendanje će biti lakše ako tijesto koje rendate uvaljate u brašno i to ponavljate nekoliko puta tijekom rendanja jer je tijesto dosta kremasto dok je sirovo).
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Pred kraj pečenja ja osobno volim kratko izvaditi pitu iz pećnice, posuti komadićima lješnjaka po vrhu i vratiti u pećnicu da se ispeče do kraja, to po meni kompletira okus pite.
Pitu ohladite, isjecite na trokute i poslužite. Po želji možete posuti šećerom u prahu, a odlično se kombinira i sa sladoledom od vanilije ili sladoledom od jogurta.
Dobar tek! :)