Brašno, prašak za pecivo, sol i šećer dobro promiješati. Dodati jaja, maslac, mlijeko i vrhnje. Zamijesiti i staviti u frižider na sat vremena.
Sastojci
0 kom 5 jabuka, šećer, sol, limunska kiselina, 600 g brašna(pola oštrog-pola glatkog), pola maslaca, 2 jaja, 1 dcL mlijeka, 1 žlica kiselog vrhnja, prašak za pecivo
Priprema
01.
02.
U rajnglu staviti narezane jabuke, šećer, limunsku kiselinu i malo vode. Neka se kuha oko 20-25 min.
03.
Tijesto podijeliti na dvije jednake loptice. Jedan dio razvaljati i staviti u kalup za pitu. Dodati smjesu jabuka. Drugi dio razvaljati i prekriti pitu. Premazati jajetom i posuti šećerom.
04.
Pećnicu zagrijati na 190 i peći oko sat vremena.
05.
Dobar tek!