Zamijesite tijesto i podijelite ga u dva dijela. Jedan dio stavite u zamrzivač, a drugi dio stavite u namašćen i pobrašnjen lim. Pecite 10 minuta na 180°C.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 30 dag brašna
0 kom 6 dl kiselog vrhnja
0 kom 11 žlica šećera
0 kom 3 vanilin šećera
0 kom 4 žlice brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 17 dag margarina
0 kom 5 žlica šećera
0 kom 3 žumanjka
0 kom po potrebi malo mlijeka
0 kom Nadjev:
0 kom 3 bjelanjka
0 kom 6 dl jogurta
Priprema
01.
02.
Za nadjev: od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, u drugu posudu stavite jogurt, kiselo vrhnje, šećer, vanilin šećer i brašno. Na kraju u smjesu lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izvadite na pola pečeno tijesto i na njega ravnomjerno raspodijelite nadjev. Naribajte zaleđeni dio tijesta, vratite u pećnicu da dobije zlatno žutu boju.