Pomiješajte brašno, so i šećer u prahu, a onda utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne dobijete mrvičasto tijesto. Odvojeno ulupajte jaje, dodajte ga tijestu i dobro ga izradite. Po potrebi dodajte nekoliko kašika vode.
Sastojci
0 kom TIJESTO
0 kom 200 g brašna
0 kom 2 -3 žlice šećera (ako vilite više slatko onda može i do 100 g šečera)
0 kom 1 čajna žlicica cimeta
0 kom korica jednog limuna
0 kom 100 g maslaca
0 kom pola čajne žličice soli
0 kom 1 žlica šečera
0 kom 1 jaje
0 kom vode malo ako je potrebno
0 kom NADJEV
0 kom cca 400 g višanja (ja koristila iz kompota (320 g) ili 400 g svježih)
0 kom 2 žlice gustina
Priprema
01.
02.
Oblikujte od tijesta kuglu, uvijte je u foliju i ostavite da se u frižideru dobro ohladi.
03.
Pomešajte šećer, gustin, cimet i malo naribane limunove korice. Dodajte ocijeđene višnje ako su iz kompota i opet izmiješajte.
04.
Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto, nešto veće od okruglog kalupa za pečenje pita (ja nemam kalup za pite ali imam kalup za torte pa sam u njemu pekla) . Stavite na pleh, utapkajte i po mogućmosti neka tijesto obliži okvir kalupa., pa sipajte nadjev od višanja.
05.
Stavite u pečnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite desetak minuta, potom smanjite temperaturu na 180 i pecite još pola sata.
06.
Posluživanje
07.
Ohladite i ukrasite šlagom ili šećetom u prahu