Na malo ulja podinstati nasjeckani luk, dodati blanširan i sitno nasjeckan špinat, posoliti, popapriti i dodati protisnuti ili sitno nasjeckan češnjak. Dinstati na laganoj vatri oko 5 min. Ohladiti.
Sastojci
0 kom pakovanje lisnatog tijesta
0 kom 0,5 svežnja mladog luka ili glavica luka srebrenca
0 kom oko 0,5 kg blanširanog i sitno nasjeckanog špinata ili pakovanje Ledo smrznutog špinata
0 kom 10-15 dkg sira trapista narezanog na kockice
0 kom 1 dcl vrhnja za kuhanje
0 kom 3 jaja
0 kom sol i papar po ukusu
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom krušne mrvice
Priprema
01.
02.
Umutiti jaja i pomiješati ih sa vrhnjem, te ulijte u smjesu špinata. Dobro promiješajte, dodajte žlicu krušnih mrvica i sir narezan na kockice. Promiješajte.
03.
U protvanj staviti papir za pečenje i prvi list lisnatog tijesta, stavite nadjev, pa drugi list lisnatog tijesta. Tijesto probodite na par mjesta sa vilicom.
04.
Pecite na 200 *C oko sat vremena.