Za tijesto:
Sastojci
Priprema
Pomiješajte prosijano brašno, hladni maslac narezan na listiće, šećer i dodajte jaje. Umijesite na brzinu prhko tijesto, oblikujte lopticu, zamotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
U međuvremenu operite šljive, razrežite ih na pola i izvadite koštice.
Kalup za pite promjera 26 cm premažite maslacem i u njega stavite prhko tijesto koje ste razvaljali . Izbodite ga vilicom.
Zagrijte pećnicu na 180°C .
Na tijesto posipajte 1 žlicu brašna i 2 žlice šećera u prahu (šljive za vrijeme pećenja puštaju sok zato tijesto najprije treba posipati brašnom i šećerom). Na posipano tijesto posložite raspolovljene šljive rezanom stranom prema dole.
U posudi razmutite jaja kao za omlet, dosajte preostali šećer i brašno te slatko vrhnje. Prelijte dobivenu smjesu preko šljiva.
Pecite otprilike 50 minuta.